Alla inlägg under oktober 2008

Av Sara Eliasson - 14 oktober 2008 22:08


Blir bara ett kort inlägg eftersom jag är riktigt trött. Idag har varit en härlig dag, till stor del tack vare solen. Det kan också bero på att jag igår kväll upptäckte hur riktigt avkopplande det kan vara att sjunka ned i ett varmt badkar. Jag tillhör annars typen som tröttnar efter 5-10 minuter. Igår så tände jag ljus och fixade spa-känsla. Som en bonus kom Jimmy med champange och jordnötsringar (där rök hälsosamma spa-känslan) och dessutom vred tv:n så jag kunde ligga i badet och titta på en tv-serie jag har följt några gånger nu. Behöver jag säga att jag var skrumpen som ett russin när jag badat klart? Måndagar är värda att piffas upp lite...


Nog om mig, det här är ju Elvans blogg! Han ligger och sussar så sött efter en aktiv dag. Vi har varit på kyrkans barntimmar hela förmiddagen, eftersom att det är samma gäng där hela tiden så börjar det kännas riktigt kul. Imorgon har vi däremot ingen aktivitet inplanerad men om solen skiner så kommer vi självklart ta till vara på det.


Sovgott!

Av Sara Eliasson - 11 oktober 2008 23:24


Elvis har varit lite gnällig i några dagar, haft problem med magen och svårt att somna om kvällarna. Jag har tippat på kindtänderna, men vette tusan nu, dom verkar aldrig spricka igenom ändå. Imorgon blir det till att köpa risgröt och annan "snäll" mat att mata med i några dagar för att se om det blir bättre. Igår åt vi hemmagjord pizza och imorse pruttade han ut hela skivade champinjoner, såg ut som dom gått rakt igenom magen, hade kunnat lagt tillbaka dom på pizzan utan att nån vetat hur äckliga dom egentligen var.


Idag har Elvis haft en pappadag eftersom jag följde med Anna till stallet. Sen svängde vi förbi David och Emelie för lite umgänge. När jag tillslut var hemma igen så gick vi en promenad, jag och jimmy gick, Elvan fick åka bobby car och var så lycklig över det. Sen sov båda killarna så gott i nån timme innan det var dags att skjutsa pappa till fotbollsfestande på pub. Elvis och jag åkte vidare till mormor och morfar, där Elvis nu sover kvar över natten.


Elvis har ju alltid gillat musik och dans, på Öppna förskolan och Kyrkans barntimmar så står han gärna och diggar med på sångstunderna. Idag visade han upp ett nytt trick. Det var dans-vm på tv och Elvis går fram till tvn och sträcker upp händerna och börjar snurra, varv efter varv tills han blev helt snurrig. Och så pågick det hela boogie woogie dansen. Vilken liten stjärna. När vi sen såg fotbollen så hoppas jag att han tog lite intryck av Zlatan och grabbarna också...


Av Sara Eliasson - 8 oktober 2008 19:25


Nu var det några dagar sedan jag skrev något här, det beror lite på att det inte hänt något nytt direkt. Vi har hittat en veckorutin och det känns bra. Igår så var vi återigen på kyrkans barntimmar och idag spenderades förmiddagen på Öppna förskolan. Elvis stormtrivs verkligen och jag känner mig mycket lugn inför dagen då han ska börja på riktiga förskolan. Men när den dagen kommer vet ingen just nu.. senaste budet är i januari, då ska jag börja jobba iallafall.


Idag har Elvis hållt låda hela dagen, vissa dagar är han ganska tystlåten men idag har han riktigt sprudlat. Han har berättat för mig hur några olika djur låter, höna- ba back back, hund- vov vov, bi- bzzzzz, och inte minst katt- kissssssss. Att en katt säger mjau och inte kisss kissss kisss får han väl upptäcka vid ett senare tillfälle, just nu är det så sött när han säger så. Sen sa han "bompa" idag och det betyder Bolibompa. Det är en utveckling av hans tidigare benämning som bara var "-pa". Jag har en liten teori om att nu när han har sån kroppskontroll (han går, springer, hoppar fast utan att lyfta från marken..., duckar och klättrar på allt) så ger han sig in på ett nytt område att utforska, nämligen talet. För andra barn är det ju tvärtom.



Av Sara Eliasson - 3 oktober 2008 13:28


... Ja, jag vet att jag är "ledig" alla dagar i veckan men det gör inte att fredagar och helger är mindre speciella för det. Det innebär ju att Jimmy är hemma och Elvis faktiskt får umgås med sin pappa mer än att bara krama godnatt en kvart. För Elvis tycker att det suger att pappa behöver pendla till jobbet och därmed vara borta från allt vad familjeliv heter på vardagar. Men men, a man has got to do what a man has got to do. Typ.. eller inte.


Idag har mormor semester och kom ut tidigt till oss, sen drog dom till en lekpark och vidare för att hälsa på gammelmorfar. Själv gick jag till tandläkaren och jag känner mig alltid så fruktansvärt nöjd efteråt. Det känns som en bra grej att gå dit. Jag hade inga hål men lite plack och annat skrufs ska skrapas bort om två veckor. Trots rusande bolåneräntor kommer vi klara av tandläkarräkningen också. Skönt.


Snart så vaknar Elvis från sin lilla tupplur och då ska vi rulla in till stan för lite bestyr. Sen vankas middag hos mormor och morfar, Jimmy stannar på jobbet för lite personalgalej.


Jag slänger in lite bilder från ettårskalaset..

Av Sara Eliasson - 2 oktober 2008 20:36


Ja! Vad roligt! Vi är väldigt väldigt glada över att Elvis ska få en ny lekkompis.. För er som hängt med i bloggen och läst kommentaren av farfar i förra inlägget så har vi listat ut i vilken familj den nya djurgårdaren hamnar. Stort grattis om ni läser det här.


Idag var vi många med tunga ben. Anledningen? David och Emelie flyttade från fin lägenhet på andra våning till ännu finare lägenhet i annan stadsdel på tredje våningen. Ingen hiss i något av husen. Men det känns alltid så bra att hjälpa någon att flytta, jag vet ju själv hur oerhört tacksamt det är att få den här hjälpen.


Idag träffade Elvis och jag min morbror Ecke och gick långpromenad ner till hamnen, sen bjöd Ecke på härlig sopplunch och nybakad äppelkaka. Elvis tyckte det spännande att vara i en ny lägenhet med en massa nya spännade grejer. Sen svängde jag in på Lindex och köpte en ny pyjamas, det var på tiden eftersom Elvis vuxit ur alla andra. Efter det mötte vi upp Jimmy och åkte hem och åt middag. Och nu sitter vi här i tv-soffan och dricker en smarrig pärondrink och klagar på hur sopiga alla är i dagens idolsändning. :-)


Ta hand om er och njut av fredagen imorgon, det ska jag göra! Iallafall de få timmarna innan tandläkarbesöket... om jag kan njuta efteråt beror på hur mycket räkningen landar på.


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards